Från den 15 februari utökar Lindblads Motor sitt befintliga BRP-sortiment med skotervarumärket Lynx och expanderar verksamheten med egen verkstad. - Vi stärker positionen på marknaden genom att erbjuda kunderna ytterligare en av BRP:s produkter och planerar att bygga en ny butik för att samla allt under ett tak, säger Per Lindblad, ägare.

I den framtida moderna butiken ska verkstad, lager, butik och showroom samlas. En unik satsning i Västerbottens inland där Lindblads Motor kan erbjuda kunderna fortsatt hög service i ett helhetskoncept. De senaste åren har verksamheten haft ett nära partnerskap med verkstaden All-Service AB. Nu övergår den BRP auktoriserade verkstaden i Lindblads Motors egen regi och en omorganisation genomförs för att samla försäljning- och verkstad under samma tak.

– Satsningen innebär att vi redan idag utökat personalstyrkan och på sikt är planen att fler arbetstillfällen ska skapas, bland annat kommer vi behöva minst en mekaniker till, säger Viktor Lindblad, säljare. 

Lindblads Motor har sedan starten 1962 specialiserat sig på snöskotrar och terrängfordon och säljer i dagsläget BRP:s varumärken Ski-doo och Can-Am. Försäljningsstart av Lynx sker från årsmodell 2023 nu i vår. 

– Vi är en av landets mest erfarna skoteråterförsäljare och har genom åren utvecklats med vår omvärld så den satsning vi nu gör känns given. Inte minst glädjande att bolaget drivs vidare i generationer och att företaget passande nog fyller 60 år i år, säger Per Lindblad, ägare.